Lexus Design awards entries open

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS-DESIGNPRISEN 2018 – NÅ ÅPEN FOR BIDRAG

Vi fortsetter vår forpliktelse for en bedre verden gjennom design, og Lexus inviterer til bidrag til Lexus designpris 2018. Dette årets kreative tema er «CO-,» et latinsk prefiks som betyr «med» eller «sammen i harmoni».

DYRKING AV DESIGNTALENT

Prisen ble lansert i 2013 og er en internasjonal plattform for å identifisere og anerkjenne neste generasjons globale kreatører og designere. Hvert år knives tusenvis av unge, kreative talenter fra hele verden om å bli valgt ut til sluttrunden. Tolv finalister og arbeidene deres vil bli introdusert til designmiljøet på designuken i Milano 2018 - Salone Del Mobile, verdens største designutstilling. Deretter vil fire bli veiledet av etablerte, globale designere og gitt et produksjonsbudsjett på tre millioner JPY (over $ 25K USD) for å lage prototyper av ideene sine.

KONSEPTER AV «CO-»

Temaet for Lexus designpris 2018 er «CO-,» et latinsk prefiks som betyr «med» eller «sammen i harmoni». Vi tror at flott design kan sikre den harmoniske sameksistensen mellom natur og samfunn, så i denne betydningen er «CO-» en tilnærmingsmåte som setter Lexus-merket i stand til å utforske sitt sanne potensial og miljøets potensial ved å skape nye muligheter gjennom samarbeid, koordinasjon og sammenheng. Nå har unge designere sjansen til å utforske «CO-» og inspirere en bedre verden.

DOMMERE OG MENTORER

Dommerne som bedømmer designene er globalt anerkjente, fremstående kreatører som er aktive i diverse designsjangrer. I tillegg utgjøres mentorene av anerkjente designere som deler sin fagkunnskap og gir direkte faglig støtte. De veileder de valgte kandidatene til å uttrykke sitt fulle potensial gjennom utvikling av arbeidsprototyper av deres nyskapende ideer. Dommere og mentorer deler Lexus' tro på at flott design kan gjøre verden til et bedre sted.
Dommerne og mentorene for Lexus designpris 2018 vil bli kunngjort i august.

UTSTILLINGEN

Under designuken i Milano blir alle finalistenes arbeider vist frem på Lexus' eksperimentelle stand. Dommerne vil så vurdere de fire prototypene for å velge ut Grand Prix-vinneren for 2018. Tidligere vinnere har gått videre til å nyte suksess og utvikle sine ideer ytterligere til levedyktige produkter.

OPPLYSNINGER OM DELTAKELSE

Bidrag til Lexus-designprisen 2018 mottas fra 24. juli til 8. oktober. Du får flere opplysninger om søknadsprosessen på LexusDesignAward.com. De tolv finalistene blir kunngjort tidlig i 2019.

LEXUS KORTFILMER: SESONG 4 – INVITASJON TIL BIDRAG