NY LEXUS STRUCTURAL BLUE

Akkurat som naturens vidunderlige farger kan få oss til å stanse opp i beundring, har Lexus produsert en slående ny fargetone som vil få den nye luksuskupéen LC til å skille seg fra alle andre biler på veien.

 • 2018 lexus lc blue natures brilliance

  FANGER NATURENS BRILJANS

  Den heter Structural Blue, og den er mye mer enn bare et nytt valg på fargekartet. Den er resultatet av Lexus’ nitide forskning på hvordan man med avansert teknologi kan produsere en finish som er dypere, mer strålende og, i hovedsak, mer "blå" enn noe du har sett tidligere.

  Den ble først benyttet på LC-modellene som ble presentert på Bilmessen i Genève i 2016, og den ble umiddelbart en sensasjon. Nå er den blitt utviklet for produksjon, og den tilfører et ekstra element av eksklusivitet og håndbearbeidet kvalitet til Lexus’ sensuelt designede kupé.

  Den slående nye fargen er gjort tilgjengelig for første gang på en ny spesialversjon av LC-en, LC Structural Blue Edition. Disse bilene leveres bare i et strengt begrenset antall, og de vil være valget til kjennere som forstår og verdsetter både avansert teknologi og de høyeste standarder innen Lexus’ Takumi-håndverk.

 • 2018 lexus lc blue achieving impossible

  Å OPPNÅ DET UMULIGE

  Arbeidet med å utvikle Structural Blue ble utført av Lexus Tec Centres i USA og Japan, og også med deltakelse av VIAVI Solutions Inc., en ledende leverandør av tynne optiske filmbelegg og pigmenter, også basert i USA.

  Structural Blue er resultatet av et 15 års samarbeid som innebar eksepsjonelle tekniske utfordringer. Ingeniørene arbeidet med grunnprinsippene for lys for å skape en helt spesiell farge, en farge som virker blåere enn noe annet blått pigment man kunne tenke seg.

    2018 lexus lc blue full width
2018 lexus lc blue inspired by luminance

INSPIRERT AV LYSTETTHET

I sin intense søken etter å skape den nye fargen, fikk teamet inspirasjon fra naturen og morfosommerfuglen. Den finnes i både Nord- og Sør-Amerika, og denne sommerfuglen er kjent for den dype, skinnende blåfargen til vingene. Men faktum er at vingene er fargeløse. Blåfargen vi ser skapes av lysinterferens på den mikroskopiske gitterformede overflatestrukturen.

Det var nettopp denne effekten Lexus ville oppnå med Structural Blue. Imidlertid innebar det å produsere en slik grad av høy lystetthet og fargemetning hittil uante anstrengelser, som gikk ut på å utvikle en ny type pigment med mange lag.

Først virket det som om utfordringen var for stor: Den ønskede kvaliteten kunne bare sikres ved å bruke et pigment med 40 separate lag. Men teamet ga seg ikke, de fortsatte å forbedre prosessen helt til effekten kunne skapes med bare en syvlags struktur. Dette gjorde at den kunne tas i bruk i produksjonen av svært eksklusive biler.

 • 2018 lexus lc blue time intensive craftsmanship

  TIDSINTENSIVT HÅNDVERK

  Pigmentet brukes til å produsere en ny lakk i en produksjonsprosess som tar åtte måneder, inkludert 12 produksjonstrinn 20 kvalitetskontroller. Lakken påføres LC-ens karosseri i et 15-mikrometer tykt lag mellom grunning og klarlakk.

  Nanostrukturer – supersmå flak – i lakken genererer en regnbueglans, noe som gir inntrykk av at fargen endrer seg konstant med lyset. Konvensjonell pigmentlakk reflekterer mindre enn 50 prosent av innfallende lys som en synlig blåfarge, men med Structural Blue er nivået nesten 100 prosent. Samlet blir 300 g pigment med 300 milliarder pigmentflak brukt på én LC.

  Slik er kvaliteten i prosessen, og bare to Structural Blue-biler kan produseres på en arbeidsdag ved Lexus’ Motomachi-fabrikk, LC-ens høyteknologiske hjem.

 • 2018 lexus lc blue experience the lc

  OPPLEV LC STRUCTURAL BLUE

  Lakkens utsøkte kvalitet matches av en overlegen utstyrsliste for den nye LC Structural Blue Edition.

  Den leveres både som V8-drevet LC 500 og Lexus Self-Charging Hybrid LC 500h, og er utstyrt med 21-tommers støpte lettmetallhjul, som et perfekt motstykke til den sensuelle stylingen til kupékarosseriet. Eksklusiviteten gjenspeiles også i karbondetaljene.

  Interiøret presenteres i LC-ens Breezy Blue-fargekombinasjon, med mellomblått semianilinskinn for dørene, rattet, instrumentpanelet og midtarmlenet, med kontrasterende hvite skinnseter og en livlig oransjefarge for området rundt girspaken og dørpanelene i alcantara. Taktrekket er også utført i alcantara.

 • 2018 lexus lc blue additional features

  YTTERLIGERE FUNKSJONER

  Andre viktige funksjoner omfatter Lexus’ Climate Concierge, som sørger for perfekt temperatur og luftkvalitet i kupéen, Lexus Premium Navigation, Lexus Safety System+ og et Mark Levinson-lydanlegg med 13 høyttalere.

  LC Structural Blue Edition er tilgjengelig for bestilling nå.